Başlangıç > Java > Programın Kullanım Kılavuzu

Programın Kullanım Kılavuzu

    1. Ayarlar penceresi açılacaktır ilk açılışta sadece, Bölüm isimi yazan yere bölümün ismini yazıyordunuz, Alan Sayısı yerine kaç tane araç alabileceğini rakam ile yazın, Sutün Sayısı yerine alan sayısını kaça böleceği, ileri butonuna basılyoruz. Ayarlar Tamamlansın mı? Penceresinde devam butonuna basılırsa bir tane daha bölüm açabilirsiniz. Bitir butonuna basılırsa bir sonraki adıma geçecektir. Yönetici Şifresi girlmesi, şifre ile şifreyi tekrarla yerine aynı şifrelerin yazılması lazım. Yoksa kabul edilmez. İleri butonuna basıyoruz. Karşımıza Personel Şifresi girmemiz isteniliyor. Yine yönetici şifresinde olduğu gibi burada da aynı kurallar geçerlidir.

  1. Artık programı her açıldığında şifre isteyecek. Hangi kişi kullanacak ise ona göre menüler görüntülecek. Şuan yönetici olarak açılış yapalım.
  2. Yeni Abone, TC Kimlik No bölümüne 11 haneli TC numarasını girin. Adı, Soyadı, Telefon bilgilerini doldurun, Ek Not bölümüne isterseniz abone hakkında kısa bir bilgi girebilirsiniz. Aboneyi kaydetmek için isterseniz klavyeden Alt+K basın, isterseniz butonu tıklayın. Artık aboneliği başlangıç tarihi otomatik olarak o anki tarihtir. Bitiş tarihi ise bir ay olarak ayarlanmıştır. Kayıt Başarılı diye uyarı penceresi gelir.
  3. Abone Listesi, Bu pencerede kaydedilmiş bütün aboneleri görebilirsiniz. Ayrıca bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  4. Abone Düzenle, Pencere açılır açılmaz sadece TC No giriş aktiftir. Veritabanında kayıtlı olan abonenin TC No yazarak; Enter, Alt+A veya Ara butonuna kullanarak bilgileri çekebilirsiniz. Düzenlenmek istenilen alan düzenlenilir. Abonelik süresi dolmuş ve yenilenmesi isteniliyorsa Evet tıklayın. Düzenlenen bilgileri kaydetmek için isterseniz klavyeden Alt+K basın, isterseniz butonu tıklayın. Kayıt Başarılı diye uyarı penceresi gelir.
  5. Abone Sil, Veritabanında kayıtlı olan abonenin TC No yazarak; Enter, Alt+S veya Sil butonuna kullanarak bilgileri çekebilirsiniz. Açılan pencerede kayıtlı abonenin adı ve soyadı görünmektedir. Aboneyi silmek istiyorsanız klavyeden Alt+E basın ya da isterseniz Evet butonu tıklayın. Kayıt Silindi diye uyarı penceresi gelir. Silmek istemiyorsanız klavyeden Alt+H basın ya da isterseniz Hayır butonu tıklayın.
  6. Abone Bul, Veritabanında kayıtlı olan abonenin TC No yazarak; Enter, Alt+B veya Sil butonuna kullanarak bilgileri çekebilirsiniz. Açılan pencerede kayıtlı abonenin bilgileri görünmektedir.
  7. Geçmiş, Bu pencerede daha önceden otopark’a giriş yapmış araçların bilgilerine ulaşılabilir. İstenilirse yıla göre sadece aratırma, yıl,ay seçilip aya göre aratırma ya da yıl, ay ve gün seçilip güne göre arattırma yapılabilir. Listele butonuna tıklanıldığında açılan pencerede seçilen tarihe ait araç giriş-çıkışları görüntülenir.
  8. Ayarları Sıfırla, Bu pencerede programın ilk açılışındaki ayarları silmek ve yeniden ayarlamak için kullanılır. Sadece Yönetici Şifresi ile giriş yapıldığında görüntülenir.
  9. Kasa, Bu pencerede daha önceden otopark’a çıkış yapmış araçların toplam ücretlerini toplanarak sonucu kullanıcıya görüntüler. İstenilirse yıla göre sadece aratırma, yıl,ay seçilip aya göre aratırma ya da yıl, ay ve gün seçilip güne göre arattırma yapılabilir. Listele butonuna tıklanıldığında açılan pencerede seçilen tarihe ait araçların toplam ücretleri toplanarak sonucu görüntülenir. Sadece Yönetici Şifresi ile giriş yapıldığında görüntülenir.
  10. Şifre Değiştir, Bu pencerede programın açılışındaki şifreleri değiştirmek için kullanılır. Normal Kullanıcıyı (Personel) seçerek şifreyi değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde de Yönetici şifresinide değiştirebilirsiniz. Sadece Yönetici Şifresi ile giriş yapıldığında görüntülenir.
  11. Ücretlendirme, Bu pencerede otopark’ın saatlik, günlük, haftalık ve aylık ücretlerini ayarlanabilir. Ayrıca iç ve dış ücretleride burada ayarlanabilir. Açılır pencereden yapılan seçimden sonra veritabanındaki varolan ücret alana aktarılır, bunu değiştirip Kaydet butonuna basıldıktan sonra veritabanına artık yeni ücret geçerli olur.
  12. Ana pencerede alan tıklandığında OTO Yerleştirme penceresi açılır. TC kimlik no bölümüne veritabanında kayıtlı ve abonelik durumu aktif ise girilebilir. Abone değilse boş bırakın. Plaka bölümüne daha önceden giriş yapmış ise plakayı yazıp Enter basın. Renk bölümüne istenilirse açılır pencereden seçilir yada kullanıcı tarafından yazılır. Ayrıca araca temizlik yapılacak ise açılır pencereden seçilir. İstenilirse Not bölümüne bilgiler girilir ve araç girişini yap butonunu tıklayın. Araç Çıkışını vermek için ana penceredeki hangi plakalı aracı çıkartılacak ise o plaka seçilir ve açılan pencereden Araç Çıkış butonu tıklayın.
  13. Hakkında, bu pencerede program hakkında bilgi verilmektedir.
  14. İletişim, bu pencerede yazılımcıya ulaşabileceğiniz bilgiler bulunmaktadır.
  15. Çıkış, tıklantığında program kapatılır.
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın